Anne, Yazar, İşletmeci, Marka ve Konsept Danışmanı, Yemek Stilisti, A Milli Futbol Takımı Supervisor Chef...

Püreli & Sebzeli Gevrek

Malzemeler (6 kişilik)

3 adet yufka
2 su bardağı sıvıyağ – kızartmak için
2 adet patates
1 çay bardağı süt

Harç
1 adet havuç
1 adet domates
1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
1 adet kabak
1 adet çarliston biber
Tuz, karabiber, kırmızı biber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir

Hazırlanışı

Patatesi haşlayın, kabuklarını soyun ve sütle beraber ezerek püre haline getirin. Havuç ve kabağı rendeleyin, domates ve biberi küçük küçük doğrayın. Maydanoz ve baharatını ekleyerek harmanlayın. 2 çorba kaşığı sıvıyağda sebzeleri hafifçe soteleyin. Rendelenmiş peynir ve tüm harç malzemelerini birleştirin. Yufkaları üçgen olacak şekilde 4 parçaya bölün. Üzerine kaşıkla püreyi sürün. Harcı böreğin içine koyup iri sigara böreği şeklinde sarın. Kızgın sıvıyağda kızartarak sıcak olarak servis yapın.

Binbir Gece Sofraları Kitabı

Binbir Gece Sofraları Kitabı ile sizlere Doğu’nun zengin mutfağını sunuyorum Tüm kitaplarım için tıklayın

Ebru Omurcalı © 2013
Gizlilik ve Kurallar
İçerik Yönetimi ve Web Tasarım