Anne, Yazar, İşletmeci, Marka ve Konsept Danışmanı, Yemek Stilisti, A Milli Futbol Takımı Supervisor Chef...

Oturtmalı Tart

Malzemeler (6 kişilik)

Hamur
2,5 su bardağı un
1 adet yumurta
10 çorba kaşığı tereyağı
Tuz

Oturtmalı harç
2 adet kabak
1 adet patlıcan
4 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
1 adet patates
1 tatlı kaşığı toz hardal
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 su bardağı taze kaşar peynir ( farklı bir peynir de kullanabilirsiniz )
Tuz, karabiber

Hamur Hazırlanışı

Unu geniş bir kaseye koyun ve soğuk tereyağını bıçakla doğrayarak una ekleyin. Diğer tüm malzemeleri ilave edin ve yoğurun. Yağlanmış kenarlı bir tepsiye elinizle bastırarak yerleştirin. Kenar kısımlarına da hamurun yukarı doğru çıkmasını sağlayın.



Harç Hazırlanışı

Tereyağında, doğranmış tüm sebzeleri soteleyin. Sebzeler yumuşayınca, baharatları, yumurta ve yoğurdu ilave edip karıştırın. Hazırladığınız hamur tepsisine harcınızı koyun ve yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan önce kaşar peynirini serpin ve peynir kızarana kadar tekrar fırınlayın. Dilimleyerek servis yapın.

Binbir Gece Sofraları Kitabı

Binbir Gece Sofraları Kitabı ile sizlere Doğu’nun zengin mutfağını sunuyorum Tüm kitaplarım için tıklayın

Ebru Omurcalı © 2013
Gizlilik ve Kurallar
İçerik Yönetimi ve Web Tasarım