Anne, Yazar, İşletmeci, Marka ve Konsept Danışmanı, Yemek Stilisti, A Milli Futbol Takımı Supervisor Chef...

Kahvaltı Çöreği - Scone

Malzemeler (6 kişilik)

1,5 - 2 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı krema – azar azar eklenecek
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tozşeker
1 çay bardağı kuru üzüm
Tuz
1 adet yumurta sarısı – üzerine

Hazırlanışı

Un, süt, tereyağı, kabartma tozu, karbonat, tuz, üzüm ve şekeri yoğurun. Yumuşak kıvamda bir hamur hazırlamak için azar azar kremayı ilave edin. Tüm malzemeyi yoğurduktan sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin ve üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 15 – 20 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Binbir Gece Sofraları Kitabı

Binbir Gece Sofraları Kitabı ile sizlere Doğu’nun zengin mutfağını sunuyorum Tüm kitaplarım için tıklayın

Ebru Omurcalı © 2013
Gizlilik ve Kurallar
İçerik Yönetimi ve Web Tasarım