Anne, Yazar, İşletmeci, Marka ve Konsept Danışmanı, Yemek Stilisti, A Milli Futbol Takımı Supervisor Chef...

İçli Patates

Malzemeler (6 - 8 kişilik)

3 adet patates – haşlanmış
1,5 su bardağı ince bulgur
4 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı zerdeçal
Tuz, karabiber

Harç
300 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
1 çay bardağı ceviz içi
Tuz, karabiber, kırmızı biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Üzerine
2 adet yumurta akı
1 su bardağı haleta unu
2 su bardağı sıvıyağ – kızartmak için

Hazırlanışı

Harcı hazırlamak için; kıymayı kendi suyunu çekene kadar kavurun. Zeytinyağı ve doğranmış soğanları ekleyerek 5 – 6 dakika soteleyin. Maydanoz, baharat ve cevizi ilave edip karıştırın. Patates köftesi için; bulgurun üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su koyun ve suyunu çekinceye kadar bekletin. Haşlanmış ve rendelenmiş patates, un ve baharatı bulgura ekleyerek yoğurun. Üzerini kapatarak 15 dakika dinlendirin. Patatesli karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve ortasına kıymalı harcı paylaştırın. Kıyma dışarı çıkmayacak şekilde kapatın. Önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayın ve kızgın sıvıyağda kızartıp servis yapın.

Binbir Gece Sofraları Kitabı

Binbir Gece Sofraları Kitabı ile sizlere Doğu’nun zengin mutfağını sunuyorum Tüm kitaplarım için tıklayın

Ebru Omurcalı © 2013
Gizlilik ve Kurallar
İçerik Yönetimi ve Web Tasarım