Anne, Yazar, İşletmeci, Marka ve Konsept Danışmanı, Yemek Stilisti, A Milli Futbol Takımı Supervisor Chef...

Domatesli Polenta

Malzemeler (6 kişilik)

2 su bardağı mısır unu
4 su bardağı su
1 çay bardağı süt
1 su bardağı tulum peyniri
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
8 adet taze soğan
10 adet kiraz domates
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı nane
Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Hazırlanışı

Su ve sütü bir taşım kaynatın. Hızlıca karıştırarak mısır ununu ekleyin. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Ayrı bir tavaya tereyağı ve zeytinyağını koyun. Doğranmış soğan ve domatesi ekleyerek kavurun. Baharat, peynir ve kavrulmuş domatesi polentaya ekleyerek harmanlayın. Yağlanmış fırın kabına karışımı boşaltın. Üzerini elinizle hafifçe yağlayın, domates dilimleriyle süsleyin.170 derecede ısıtılmış fırında üzeri hafifçe kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.

Ebru Omurcalı © 2013
Gizlilik ve Kurallar
İçerik Yönetimi ve Web Tasarım